Jag älskar alla former av lopp! Det är en av anledningarna till att jag gör både En Svensk Klassiker och Tjejklassikern.

Imorrn avslutar jag min andra Tjejklassiker i och med Tjejvättern. Ska tydligen bli runt 26 grader varmt. Kommer bli intressant att cykla 10 mil en sådan värme. Men alla runt omkring kommer göra att värmen inte kommer bli nåt problem.

Under alla såna här tillställningar är alla så glada och öppna. Här lever svenskar upp! Här är det ok att prata med allt och alla utan att nån tycker man är dum i huvudet. Jag älskar denna sida av vårt land. Den öppna varma sidan dör vi visar medmänsklighet och kärlek som annars bara görs inom vård, omsorg och skola gentemot främlingar.

Jag hittar verkligen glädje, till andra, till mig själv och till träningen när jag deltar i lopp.

Tänk att jag får göra detta 2 helger i rad nu! För nästa helg är det dags för hela Vätternrundan.

Sport och idrott är också såna ställen det på ett helt annat sätt skapas gemenskap. Folk har en gemensam nämnare. Så mer gemenskapssporter och mer gemenskap. Jag tror att mycket träningsglädje växer fram ur just gemenskap, inte träningen i sig. Vad tror du?