Det finns många saker som driver mig men framför allt är det glädjen i att känna kroppen i rörelse. Jag älskar att utmana min kropp att utföra nya saker och nya rörelser som jag förr trodde var omöjliga. Att idag vara på väg att klara en första chins är något som jag för bara ett år sedan sa inte var något för mig. Att springa ett maraton var något helt otänkbart för några år sedan och nu är jag anmäld till Stockholm maraton i juni i år. Jag älskar adrenalinkicken jag får av träning, ja, jag erkänner lätt att jag är en adrenalinjunkie. Att träna en stund för att sedan komma in i andra andningen, eller den där kicken och känna att nu kan jag hålla på precis hur länge som helst, wow! I love it!

Men det är absolut inte det enda som driver mig. Jag har också ett brinnande behov av att känna att jag har en kropp som håller, som klarar av allt jag vill få ut av livet. Som det varit förut, med ätstörning och övervikt till följd, har inte det varit en verklighet. Jag har fått stå över massor med saker som jag inte kan eller vågat. Jag har fortfarande en del saker som jag inte kan göra än då jag fortfarande har en del övervikt kvar men jag är på väg, och viljan och vetskapen att jag kommer kunna göra det jag vill i framtiden hjälper och motiverar mig i min träning.

Sen finns det så klart även mer ytliga anledningar till varför det är kul att träna, jag får mer synliga muskler på kroppen och det leder till att självkänslan byggs på och jag vågar visa upp mig mer. Självklart gäller detta även en minskande vikt även om inte vikten är det som driver mig längre, nu är det mina tävlingar, mina muskler, min smidighet, och framför allt adrenalinkickarna. Det är fantastiskt skönt att ha kommit så pass långt på resan att utseendet inte har med drivet och motivationen att göra längre. Jag är nöjd med mig själv men vill ha mer synliga muskler.

Så ja, det finns ytliga anledningar men mitt driv kommer inifrån, från en längtan att leva livet fullt ut, att inte ha en kropp som säger stopp utan en kropp som säger kör, gör allt du vill, jag är med på tåget. Jag har många drömmar jag vill uppnå i livet och en frisk och hälsosam kropp kommer göra att dessa drömmar blir lättare att uppnå. Sen är en frisk och hälsosam kropp en del av min dröm men inte avgörande för att jag ska leva ett lyckligt liv. Jag hittar min lycka inne i min själ och hos människor runt omkring som ger mig glädje och gemenskap.

Så jag drivs av vetskapen att livet bara kan bli bättre om jag tränar och utvecklas, jag har också den turen att jag tycker det är otroligt roligt. Vad driver dig i din träning?