Kan livet vara mycket bättre?

Äntligen, efter några månaders väntan är nu min alldeles egna hemsida igång. Inte en sån där gjord efter mallar, utan helt efter mina egna mått. Finns fortfarande saker som ändras men i stort sett igång. Så klicka runt och se efter vad jag erbjuder.

Idag drar även mitt bootcamp igång. Jag kör mitt eget i år då jag varken har tid eller pengar att åka iväg och göra det i värmen. Jättetråkigt då jag verkligen hade tänkt åka tillbaka där jag var förra året men ibland går inte livet ihop och då får planerna ändras så det passar livsmönstret. Det egentligen enda som är riktigt jobbigt med det hela är att jag inte tog nån sommarsemester för att jag tänkte åka iväg och därför har jag inte haft någon sammanhängande ledighet på mer än 1 vecka på över 1 år nu. Där väcktes tanken på att ge mig själv ett bootcamp. För på det sättet får jag 2 tillfällen varje dag där jag bara får vara med mig själv och strunta i andra måsten och andra människor. Jag bara går in i mig själv och bara är.

Det kanske låter i någons öron som nåt konstigt och kanske helt orimligt? Jag menar, 2 gånger om dagen bara för mig själv. Men då får ni ha i åtanke att jag trots sommarens och hösten dejting fortfarande är singel, jag har fortfarande inte barn, ingen som naggar på min uppmärksamhet. Jag är totalt fri att göra som jag vill. Annars hade kanske 2 pass om dagen varit orimligt, vad vet jag? Jag går ju efter hur mitt liv ser ut just nu och nu passar det att ge mig själv ett bootcamp som är min återhämtning efter en sommar och höst utan dess like. Jag har aldrig nånsin kämpat såhär mycket för nånting i hela mitt liv. Detta gäller verkligen alla delar av mitt liv och jag är trött. Jag har nånstans på vägen glömt bort min egentid. Jag har bara gått all in i nya jobben, nya utbildningen, nya vänner, dejtande och glömt bort saker som är viktiga för mig. Alltså misstolka mig rätt. Allt jag gjort de senaste halvåret har varit och är otroligt viktigt för mig men även återhämtning och egentid är viktigt, och träning. Nånstans på vägen har allt det glömts bort. Så lite som jag tränat sista halvåret har jag inte tränat sista 5 åren. Det känns verkligen jobbigt att erkänna att sedan jag blev färdig PT har jag gått ner cirka 80 % i träningsmängd. Så detta bootcamp för att komma tillbaka till dit jag vill vara är verkligen på tiden.

Vad ska jag då göra? Vad är just mitt bootcamp tänker du nu? Jo, jag ska då som redan antytts träna 2 gånger om dagen, ett morgonpass med löpning, rullskidor och dylikt samt ett pass på gymmet. Det passet kan vara lite allt möjligt men mestadels styrka, balans och stakning då det är Vasaloppsfokus på min träning från och med nu. Med 126 dagar kvar är det verkligen hög tid att ändra fokus mot Vasan. Med det sagt så tänker jag ju så klart även på vårens Vätternsrunda och nästa hösts Lidingölopp. Jag kommer nu eftersom mina hälsporrar börjar vara så pass bra att börja springa intervaller ett par gånger i veckan. Jag kommer även tänka på vilka muskler jag tränar på gymmet. Just för skidor och löpning ser dock benträningen relativt likadan ut vilket så klart underlättar. Men överkroppsträningen är fokuserad mot skidor och även min chins-utmaning. Jag ska klara 10 chins innan nyår. Det börjar kännas som att nyåret närmar sig lite väl fort men än så länge är det fortfarande möjligt. Återkommer lite senare om formen dit.

Idag och alla andra måndagar kommer jag köra tester. Dels vikt, fettprocent på en enkel våg och framför allt centimetrar över kroppen då det är det viktigaste för mig. Men kommer även köra de tester jag hade i Thailand på bootcampet där samt de tester jag körde med min PT här hemma. Jag kommer köra några tester på morgonen och några på eftermiddag/kväll. Så måndagar blir min ”vilodag”. I övrigt kommer jag att äta mer fokuserad mat mot träning, det vill säga mat som ger mig energi nog att orka träna samt ta bort alla tomma kalorier, som tillsatt socker till exempel, men också de råvaror som jag vet ökar min hunger, får min mage ur spel eller som jag inte mår bra av. Jag kommer äta lite mer som jag åt på bootcampet i Thailand men kommer inte ta bort några kolhydrater som dom gjorde där, jag har mer energi till träning när jag har kvar dom i min kost, samt att jag mår bättre också. Så egentligen är det som vanligt, inga förbud men fokus på att magen mår bra så att kroppen kan prestera. Jag kommer äta tårta om jag går på kalas men kommer inte köpa hem. Jag kommer dock ge mig dessa veckor utan godis, kakor och chips. Bara för att bryta mönstret och må bra. Fokus är att må bra.

Jag kommer hålla på i 5 veckor. Är det nån som vill hänga på så hör av dig!