Hinder är något som alla stöter på, men om man faktiskt låter de uppstådda hindrena bli bestående eller tillfälliga är helt upp till dig. Vad väljer du?

Jag väljer, eller försöker välja, att göra alla hinder till tillfälliga men ibland kan det ta tid. Men ingenting är omöjligt heter det ju. Jag tror verkligen på det, även om det kanske blir varianter som du inte tänkte från början. Jag tänker till exempel på att människan inte kan flyga, vi flyger ju dagligen idag, även fast vi inte gör det med enbart vår egen kropp så flyger vi. Så jo, allt är möjligt, det gäller bara att hitta alternativet som fungerar.

Så vad hindrar då din träning från att bli av?

Vad har jag för hinder? Jag är en otroligt, och läs verkligen otroligt, bekväm människa. Kan jag välja något lättare alternativ så gör jag det, kan jag gå omkring i mjukisbyxor hela dagen och sköna gympaskor istället för stela byxor och snygga pumps så gör jag det. Så med det sagt, jag ligger gärna kvar hemma i soffan med fötterna uppe och struntar i träningen ibland, det är bekvämt och jag behöver då inte lyfta på rumpan. Men som tur är tycker jag träningen är så otroligt rolig så jag gör den trots min bekväma och lata sida.

Jag vet att tidsbrist är den absolut största anledningen till att många väljer bort träningen, för den anses inte som viktig i jämförelse med arbete, sömn, mat, familjen, barnen och deras aktiviteter etc. Jag kan förstå det men, har du tänkt på att träningen kanske rent av skulle hjälpa din känsla av tid? För träning gör att vi sover bättre vilket i sin tur leder till ett bättre humör, bättre humör gör omgivningen gladare och livet i allmänhet blir enklare. Jag ska inte komma med förslag på hur alla med familj och barn ska få in träningen eftersom jag själv är singel utan barn men jag kan säga att många i min närhet får till träningen, för att dom vill.

Så fråga dig själv, är det verkligen tiden som hindrar dig, eller är det helt enkelt viljan att prioritera din egen träning som hindrar?