Jag har länge undrat vad en detox egentligen innebär och gör med kroppen. Men aldrig varit tillräckligt intresserad att prova, förrän nu. Jag har fastnat i dåliga vanor, småförkylning konstant och till och med lite deppighet sista tiden. Jag börjar vara less. Så när jag då sprang på en detox på Allt för hälsan-mässan för 1,5 vecka sen så tänkte jag att varför inte. Det värsta som kan hända är ju faktiskt ingenting. Jag förlorar lite vätska och sen går allt tillbaka till hur det var innan.

Men jag tänker mig även denna som en nystart när det gäller mina vanor, hur jag äter, när jag äter och vad jag äter. Förhoppningsvis blir jag fri från förkylningar och kan börja gå all in i träningen igen. För det är säkert nån som undrar vad som hände med mitt bootcamp. Jag försökte men blev genomförkyld efter 5 dagar och den höll i sig länge, ja i stort sett fortfarande litegrann. Vaknar med småont i halsen varje morgon och nu är jag less.

Det är väl egentligen 2 saker jag oroar mig för under denna detox.

Det ena är att det är en bestämd frukost, dvs en ersättning. Jag fullkomligt älskar att äta frukost, skulle kunna leva på frukostmat jämt. Vissa dagar gör jag det faktiskt. Så jag saknade min frukost i morse.

Det andra är koffein. Då menar jag inte koffeinet jag får från kaffet, jag har inga problem att inte dricka kaffe. Nej min största koffeinkälla är Pepsi Max. Förvisso är halten koffein betydligt högre i kaffe, cirka 6 gånger högre är vad jag får fram nära jag söker siffror på detta. Men det innebär ändå en stor omställning nu när jag går från 2 muggar kaffe och 1,5 liter pepsi max per dag. Nu såhär på eftermiddagen börjar jag känna lite huvudvärk för att jag inte börjat dricka någon pepsi än…så jag tror att jag verkligen behöver minska detta drickande till förmån för vatten.

Sen har jag även kommit in i en lite sämre period när det blivit mycket sötsaker och mack-ätande. Jag äter mackor till frukost, lunch och middag… så detta kan verkligen hjälpa mig bryta helt. Inga gluten eller mejeriprodukter under detoxen heller.

Så att bryta detta och sedan börja om med lite bättre vanor. Jag är inte ute efter viktnedgång då det under en detox mestadels är vätska och tarminnehåll som försvinner iaf, nej sånt lämnar jag till träning och äta bra. Dvs jag kommer fortsätta med mitt bootcamp efter min detox.

I övrigt går första dagen rätt ok. Jag ska hålla på en vecka, göra utvärdering och mår jag bra fortsätter jag en vecka till.

Jag ska iväg och köpa mig ett simkort nu. Det står du inte ska utföra alltför högintensiv träning under detoxen så därför tänkte jag att simning kan vara perfekt. Sen är det ändå dags att börja tänka på Vansbrosimningen, jag ska under 45 minuter i sommar. Dags att sätta crawlen nu.

Har du testat detox nån gång? Vad blev ditt resultat?