Hur mycket av ditt liv gör du saker på ren rutin och hur mycket utmanar du dig själv och dina vanor och tankar?

Jag är i grund och botten ganska så bekväm av mig, alltså den största delen av tiden. Men jag har, precis som jag tror många andra har, en längtan efter något mer, att vara mer än jag är idag. Denna längtan är så pass stor i mig så den tar oftast över latheten och bekvämligheten. Denna längtan utmanar min vanor, den utmanar min livsstil.

Du väljer din egen livsstil. Det fick jag höra på en föreläsning i förra veckan. Det satte sina spår. För när det är något som för många är absolut ristade i sten så är det just livsstilen. Livsstilen är dina vanor, dina rutiner, det du har valt att ha i ditt hem och din vardag. Hur du klär, hur du pratar, vad du jobbar med och så vidare…

Jag bestämde mig i höstas för att jag inte var nöjd med mitt jobb, en av dom allra största bitarna i mitt liv, så nu, äntligen, väntar jag bara på besked om jag är godkänd så har jag en helt ny karriär. Jag älskar att jobba med människor och kommer så klart att fortsätta med detta. Men nu vill jag omringa mig med människor som väljer mitt sällskap och min kunskap, inte de som måste ha den. Jag går från sjukvård till friskvård och jag ser verkligen fram emot denna nya utmaning och nya del av mitt liv.

Men trots denna stora omställning så är jag inte nöjd med hur jag lever mitt liv, jag får ju inte dom resultat jag vill ha. Därför så har jag, mitt i uppsatsskrivande och tentapluggande, funderat. Vänt upp och ner på alla val jag gör, vilka displayer jag omger mig med, både i såna enkla saker som hur saker och ting står i kylskåpet till hur vardagsrummet är möblerat. För möbleringen kan göra att vissa val hemma blir enklare än andra. Sagt och gjort, nu ikväll har jag möblerat om. Så nu faller inte blicken längre på soffan som första grej jag ser när jag kommer hem utan på mitt matbord/skrivbord (som är samma bord) och min racercykel som nu står lite mer i blickfånget.  Jag hoppas att det kommer göra mina tankar och handlingar lite annorlunda hemma, vi får se. Jag utvärderar om några veckor.

Jag har även ändrat en del andra displayer i mitt liv. Möbleringen är den största rent fysiskt men mentalt så har en ommöblering av apparna på mobilen större effekt. Nu ser jag appar som motiverar mig och för tankarna mot mina drömmar och mål istället för enbart nöjen. Det är inga stora saker tycker du kanske. men om du är fast i en och samma bana, testa den lilla enkla grejen.

Jag har även börjat fundera på vad annat jag gör som inte tar mig mot mina drömmar, jag kommer utveckla detta längre fram. För det är ju ingen nyhet längre, om du fortsätter att göra samma sak som du alltid gjort så kommer du få samma resultat som du alltid fått. Så varför inte testa, oavsett hur litet det är, det kanske gör stor skillnad.

Du behöver bara fråga dig 1-2 saker: Är du 100% nöjd med ditt liv? Om svaret är nej ställer du fråga 2, vad har du att förlora på att försöka ändra på det?